Ege Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı 60. Yıl Buluşması

Prof. Dr. Budak, “Önemli olan bu kubbede hoş bir sada bırakmak”

Doğan Bulut – İpekçe Çelik – Ömer Dinç

İZMİR (Ege Ajans) –Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı tarafından “60. Yıl Buluşması” düzenlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, KBB Anabilim Dalı Kurucusu Prof. Dr. Orhan Cura, KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler katıldı.

“60. Yıl Buluşması”nın  Ege Üniversitesi’nin ne kadar köklü bir üniversite olduğunun kanıtı olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’de özel bir yeri var. Bugün buradaki hocalarımızın anlattıklarından hangi zorluklarla üniversitemize ve topluma sağlık anlamında hizmet ettiklerini anlıyoruz. Bu, gerçekten gurur verici. Önemli olan bu kubbede hoş bir sada bırakmak. Biz Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak bu tür toplantılara özel önem veriyoruz ve elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında Ege Üniversitesi Mezunlar Ofisi projesinden de bahseden Prof. Dr. Budak, “Böyle etkinliklerle mezunların daha fazla bir araya gelmesini arzu ediyoruz. Mezun olan, belli bir noktaya gelen üniversitemize bu kadar hizmet etmiş bizlerle gönül bağları olan hocalarımızın tecrübelerinden, maneviyatlarından, fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Mezunlar Ofisi ile de bu bağı daha da güçlendireceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

“Aldığımız bayrağı daha ileri taşımak istiyoruz”

Tıp Fakültesi tarihine tanıklık eden hocalarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Cemil Gürgün,  “Bu fakülte bize çok şeyler kattı, bizler de aynı şekilde hocalarımızdan aldığımız bayrağı daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. KBB kliniği sadece tıp öğrencileri yetiştirmiyor. Kliniğimiz akademik açıdan da katkıları bulunan, akredite bir klinik. Bu nedenle diğer kliniklere de bu açıdan öncülük ediyor.  Kliniğimizden yetişen onlarca uzman şu an ülkemizin değişik yerlerinde mesleğini başarıyla icra ediyor ve bizi temsil ediyorlar” dedi.

114 meslektaşımız kliniğimizden ihtisas aldı”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, “Kuruluşumuzun ilk hazırlıkları; İzmir Devlet Hastanesi’nden ihtisas alan mütehassıs Dr. Orhan Cura’nın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine geçişmesiyle başladı. Dönemin Dekanı Ord. Prof. Dr. Muhiddin Erel’in 30 Eylül 1957’de İzmir Devlet Hastanesi Başhekimliğine yazdığı yazı ile fakültemizde KBB kliniği açıldı. Kuruluşundan bu yana, 114 meslektaşımız kliniğimizden ihtisas alarak bugün bu büyük aileyi oluşturmuştur. Kliniğimizde şu an 7’si profesör, 1’i doçent, 2’si doktor öğretim üyesi, toplam 10 öğretim üyesi ve 10 araştırma görevlisi hizmet vermektedir. Ege KBB ailesinden şu anda 12 meslektaşım ülkemizin diğer üniversiteleri ile kuruluşlarında öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve bizleri başarı ile temsil etmektedir” dedi.

Toplantıda geçmiş günlerin anısını tazelemekle beraber, bundan sonraki yıllarda da Ege KBB ailesini bir araya getirmek istediklerinin altını çizen Prof. Dr. Kirazlı, “Öğretim üyelerimiz, ülkemizde örnek olacak şekilde alanlarında uzmanlaşarak yurt dışında da etkin ve tanınır olmuşlardır. Sözlerime son verirken aramızdan ebediyete ayrılmış tüm meslektaşlarımızı ve çalışanlarımızı saygı, sevgi ve özlemle anıyorum” diye konuştu.

“Kliğimizi geliştirmeye devam ediyoruz”

EÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Kurucusu Prof. Dr. Orhan Cura, “60 yıl önce kurucu bir uzman olarak gelip bu kliniği üniversitemizin 5’inci kliniği olarak kurduk ve geliştirmeye de devam ediyoruz. O dönemde solunum ve sindirim yollarına kaçan yabancı cisimleri çıkartmak zordu. Ben bunun için 3 ay göğüs hastalıklarına kursa gittim. Daha sonra çok başarılı olmaya başladık ve benim yaptığım en önemli hizmet bu kliniği kurmak oldu. Şu an hissettiklerim beni gerçekten çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir