EÜ Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri mezunlarla buluştu

Ege Üniversitesi’nde “Öğrenci Motivasyon Günleri” başladı

EÜ Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri mezunlarla buluştu

Özge Yıldırım – Seza Nur Demirparmak

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonu’nda düzenlenen “Öğrenci Motivasyon Günleri” etkinliğinde mezunlar ve öğrenciler bir araya geldi. Moderatörlüğünü EÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdet Ünal’ın yaptığı panele; EÜ Su Ürünleri Fakültesi 2012 dönemi  mezunu Hacer Ünlü ve 2013 dönemi mezunu Gökhan Kuman konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, “Öğrenci Motivasyon Günleri”  etkinliği ile öğrencileri, yakın zamanda mezun olan meslektaşlarıyla buluşturarak gelecek kaygılarını azaltmayı ve merak ettikleri konulara açıklık getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Prof. Dr. Sunlu “Öğrencilerin akıllarında mezun olduktan sonra ‘Ne yapacağım? İş bulabilecek miyim?’ endişeleri var. Bu endişeleri, genç su ürünleri mühendislerimizin anlattıkları başarı öyküleriyle gidermeyi planlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltmek ve bilinç düzeylerini arttırmak istiyoruz” dedi.

Etkinliğin ikinci kez yapıldığını belirten Prof. Dr. Sunlu, “İlk olarak bir ay önce düzenlediğimiz etkinliğimizden olumlu geri dönüşler aldık. Bu etkinliklerin devamını önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren ayda bir gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu dönemin son motivasyon günlerini yapıyoruz. Bu konferansın katılımcılar için verimli olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlikte genç mühendis adaylarına deneyimlerini aktaran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası’nda görevli Su Ürünleri Mühendisi Hacer Ünlü, “Daha girişken ve hevesli olmalısınız. Kendinizi geliştirmek adına alacağınız her sertifika sektörde size kolaylık sağlıyor. Staj yeriniz de bir o kadar önem taşıyor” dedi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde görev yapan Mühendis Gökhan Kuman ise, “4 yıl boyunca birçok işte çalışmak zorunda kaldım. TÜBİTAK’a başvurduktan 1 yıl sonra mülakata çağrıldım. Sizlere de umudunuzu kaybetmemenizi tavsiye ederim” diye konuştu.

Orada Seçili galeri veya galeri silindi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir