Ege Üniversitesi ve Vestel’den Üniversite Sanayi İşbirliği İçin Yeni Adım

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi(EÜ), üniversite sanayi işbirliklerinde yeni adımlar atıyor. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi ile Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Vestel, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yeni adımlar atıyor. İki kurum arasında imzalanan protokole, EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, Vestel tarafından verilecek işletme seminerleriyle iş yaşamına daha hazır hale gelecekler. Ayrıca öğrencilere Vestel’de staj imkanları sağlanacak.

İki kurum arasında imzalanan protokol Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Protokol EÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Canan Fisün Abay ile Vestel Genel Müdürü Dr. A. Tarkan Tekcan arasında imzalandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite sanayi işbirliklerine büyük önem veriyoruz.  Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşu Vestel ile yapılan protokol, üniversite sanayi işbirliklerimizin önemli bir göstergesi olmuştur. Yakın zamanda bu kapsamda yeni adımlar atmayı sürdüreceğiz” dedi.

Prof. Dr. Abay, protokolün üniversite açısından önemli bir adım olduğunu belirtirken istihdama da ciddi katkılar sağlayacaklarını söyledi.

Genel Müdür Tekcan ise, “Bu boyutta bir çalışmayı ilk defa yapıyoruz. Sürekliliği olan ve farklı alternatiflerini de beraberinde getirecek olan bu çalışma ile öğrencileri sektöre hazırlayacağız. Çok heyecanlıyız” dedi.

Protokol kapsamında, Ege Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencileri için açılacak olan Vestel İşletmecilik Seminerleri dersinde öğrenciler aldıkları İşletme Bilimi temel fonksiyonlarının, iş dünyasında uygulamasını görme ve inceleme şansına sahip olacaklar. 2018-2019 Güz döneminde başlayacak olan 14 haftalık ders sürecinde her hafta konunun uzmanı olan Vestel üst düzey yöneticisi derse gelip deneyimlerini ve Vestel uygulamalarını İşletme Bölümü öğrencileri ile paylaşacak. Dersi başarı ile bitiren öğrencilere dönem sonunda Vestel’de staj yapma ve istihdam edilme konularında da öncelik sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir