Bilim sevdalısı Egeli gençler önemli başarılara imza atıyor

Ege Üniversitesi bilim üretme konusunda sadece bünyesindeki bilim insanları ile değil aynı zamanda öğrencilerinin başarıları ile adından söz ettiriyor. Bilime meraklı ve üretken Egeli gençler yaptıkları projeler ile TÜBİTAK’tan önemli  başarılar  elde ediyor. Bilim sevdalısı Egeli gençler, “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması” ve “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında geliştirdikleri projeler ile desteklemeye değer bulunuyorlar. Egeli gençleri makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet  Budak öğrencilerin bu başarılarından oldukça memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Öğrenci odaklı üniversite konsepti ile öğrencileri her zaman desteklediklerini ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Öğrenci odaklı yönetim anlayışımızla birlikte öğrencilerimize her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Ege Üniversitesinin bu vizyonu ile öğrencilerimizi araştırmaya, geliştirmeye teşvik etmek amacıyla bu vizyonun bir üst aşaması olarak  ‘Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi’ kurduk. Bilime, bilimsel çalışmaya geleceğimiz olan genç nesilleri teşvik etmek için iyi ortamlar hazırlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ege Üniversitesinin adını bilim dünyasında üst sıralara taşımak için çaba gösteren ve çalışan tüm öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında;  Ayşe Dila Çağlar “Bazı Antiviral Bitkisel Ekstraktların Embriyolu Yumurta Sisteminde Tavuk Spesifik Enfeksiyoz Bronşit (IBV) Etkeni Coronaviruse Karşı Antiviral Etkinliğinin Araştırılması”, Büşra Sena Savaş “Yulaf kepeği ilavesinin fermente süt içeceklerinin Probiyotik canlılığı ve antioksidan aktivitesi Üzerine etkileri”, Elifnaz Gerkuş “Geleneksel ve Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyon Yöntemleri ile Meşe Palamudu Yemişinden Tanen Uzaklaştırılmasının İncelenmesi” projesi ile desteklenirken, Goncagül Emir “Elektrodeiyonizasyon (EDI) sistemi ile sulu çözeltilerden fosfat (PO43-) giderilmesi” , Gülşah Akbulut “Embriyolu yumurta sisteminde tavuk spesifik Enfeksiyoz bronşit(ıbv) etkeni coronavirus’e karşı Inaktif aşı üretimi”, Mehmet Utku Mumcu ise “Human Papilloma Virüs-11(HPV-11) tayini için CRISPR-dCas9 temelli biyosensör geliştirilmesi” projesi desteklendi.

Aylin Özünlü,  Eda Çolak, Elif Duran, Elif Ege Diken, Esra Hilal Akyıldız, İrem Akbulut, İrem Çabuk, Kemal Karaca, Mehmet Ensar Ateş, Muzaffer Dilan Kemikli, Şeymanur Ersoy adlı öğrenciler ise TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda projeleri ile bölge sergisine davet edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir