Ege Üniversitesi GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’na Seçildi

Dekan Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’ya önemli görev

Ege Üniversitesi GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’na Seçildi

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, ulusal yükseköğretim sistemindeki sanat ve tasarım programlarının akreditasyon çalışmalarının yürütüleceği “Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu”nun asil üyeliğine üniversite temsilcisi olarak seçildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde 2018-2019 eğitim öğretim yılında Görsel İletişim Tasarımı Bölümüyle ilk öğrencilerini almaya başlayan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) başarılarıyla kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Yaptığı bilimsel araştırmalar, imzaladığı protokoller, hazırladığı sanatsal ve kültürel etkinlikler, yarışmalarda kazandıkları ödüller ile dikkat çeken Fakülte, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ege Üniversitesi GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’na seçildi.

Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’ya yeni görevinde başarılar dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemiz akademisyenleri son yıllarda hem ulusal ve hem de uluslararası platformlarda önemli görevler alıyorlar. Akademisyenlerimiz bilimsel başarılarının yanı sıra önemli kurum ve kuruluşlarda görev alarak göğsümüzü kabartmaya devam ediyorlar. Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla hedefimize yürürken, akademisyenlerimizi her platformda desteklemeye, yeni görevler alma noktasında teşvik ederek yüreklendirmeye, onların araştırma,  üretme heyecanlarına daha fazla ortak olmaya özen göstereceğiz. Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu, ülkemizde sanat-tasarım eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine ve uluslararası standartların kazandırılmasına büyük katkılar sunacak. Ayrıca bu kurul ile söz konusu programların akredite edilmesi, iyileştirilmesi ve yeni programların çağın gerekliliklerine uygun biçimde geliştirilmesi hedefleniyor. Günümüzde öğrencilerin üniversite ve program seçimlerinde akredite kurumlar en büyük tercih nedeni. Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’nun asil üyeliğine üniversite temsilcisi olarak seçilen Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’nda Ege Üniversitesini temsil ediyor olmaktan ötürü onur duyduğunu belirten GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa; “Hem Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hem de Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın özel önem verdiği akreditasyon çalışmalarının içinde yer alıyor olmaktan ötürü üniversitem ve fakültem adına gururluyum. Bilindiği üzere Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun 2020 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına 11 üniversite ile birlikte dâhil edildi. Rektörümüzün kalite ve akreditasyonu önceleyen yönetim anlayışı sonucunda kısa sürede Araştırma Üniversitesi olma hedefimize ulaşacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir