Ege Üniversitesi Temmuz Ayında Medyanın Zirvesinde yer aldı

 Medya Takip Merkezi’nin -Interpress- 1– 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında yaptığı takip sonuçlarından derlenen verilere göre, Ege Üniversitesi Temmuz 2020’de tiraj ve erişim sıralamasında üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (EGEMM) bağlı olarak çalışan ve Türkiye’nin ilk akademik haber ajansı olma özelliğini taşıyan Ege Ajans, Ege Üniversitesinin eğitim, kültür, spor, bilim ve sanat gibi birçok alanda gerçekleştirdiği faaliyetleri topluma en hızlı ve doğru şekilde aktarmaya devam ediyor. Interpress Medya Takip Merkezi’nin  ulusal ve yerel yazılı basın, televizyon kanalları ve haber siteleri üzerinden yaptığı takip sonuçlarına göre Ege  Üniversitesi, Temmuz 2020’de tiraj olarak 33 milyon 48 bin 438 tiraj sayısı ile en fazla kişiye ulaşan üniversite oldu. Aynı tarihler arasında erişim sayılarına bakıldığında 99 milyon 479 bin 523 erişim sayısı ile Ege Üniversitesi zirveye yerleşti. Ayrıca Ege Üniversitesi yazılı, görsel ve internet haberleri dâhil olmak üzere toplamda 876 habere konu oldu. Yazılı basında ikinci sırada yer alan Ege Üniversitesi’ni İstanbul Teknik ve Akdeniz üniversiteleri takip etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EGEMM bünyesinde bulunan Ege Ajans Haber Merkezi vasıtasıyla halkı doğru bilgilendirmek için kamuoyu çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, “Ege Ajans Haber Merkezi, ilk akademik haber ajansı olma özelliğini taşıyor. Ege Üniversitesi çatısı altında yer alan tüm faaliyetleri halkla doğru bir biçimde buluşturuyor. Özellikle tüm dünyanın ve ülkemizin de için bulunduğu Kovid-19 pandemi süresince üniversitemizin yaptığı tüm çalışmaları kamuoyuna servis etti. Ege Üniversitesi olarak bu süreçte hummalı çalışmalar gerçekleştirdik. Interpress Medya Takip Merkezi’nin  verileri de bu çalışmalarımızın ulaşırlılığını bizlere sunuyor. Kovid-19 pandemi süresince halkımızla iletişimimizi hiçbir zaman koparmadan her türlü yenilikten onları haberdar etmeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Ekip halinde büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade eden EÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı ise, “Gerek pandemi süresince ve öncesinde ekip olarak sıkı bir çalışma içinde olduk. EGEMM bünyesindeki Ege Ajans Haber Merkezi ile üniversitemizdeki tüm faaliyetleri görünür kıldık ve kılmaya da  devam ediyoruz. Yaz, kış, hafta sonu, tatil demeden çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir