EÜ Aliağa Meslek Yüksekokulu ve İzmir Ödemiş Sağlık Yüksekokulu’nda 15 Temmuz şehitleri anıldı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu tarafından 15 Temmuz şehitleri için anma töreni ve lokma hayrı,  EÜ İzmir Ödemiş Sağlık Yüksekokulu tarafından ise “O Gece” belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

Aliağa Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Aliağa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Levent Pelit, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı.         Konferans Salonu’nda 15 Temmuz darbe girişimini anlatan belgesel gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından Müdür Doç. Dr. Levent Pelit günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Konferans Salonunda gerçekleştirilen program sonunda Meslek Yüksekokulu giriş kapısında 15 Temmuz Şehitleri için lokma hayrı yapıldı.

‘O Gece” isimli belgesel izlendi

İzmir Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen belgesel gösterimine Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kazım Alat, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi  Kazım Alat, 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü için bir konuşma yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Alat, “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi çok önemli bir gelişme yaşadı. Milletin egemenliğinin önüne geçilmek istendi. Bizde bu haftada demokrasinin önemini vurgulamak,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün dördüncü yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. TRT’nin hazırlamış olduğu,  geceye tanıklık eden gazetecilerin tanıklıklarından oluşan ‘O Gece” isimli belgeseli izleyeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar 15 Temmuz darbe girişimine tanıklık etmiş basın mensuplarının o geceye ilişkin değerlendirmelerini konu alan 15 Temmuz “O Gece” belgeselini izledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir