Ege’nin çevrimiçi tercih fuarındaki standına yoğun ilgi

Ege Üniversitesinin (EÜ), Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında çevrimiçi olarak yapılan “Türkiye Geneli Online Üniversite Tercih Fuarı”nda açtığı stant üniversite adayı gençlerden yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden EÜ hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldığına dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Eşsiz yerleşkemizde, güçlü kadromuz ve donanımlı alt yapımız ile gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak kurulan, köklü tarihi boyunca kaliteli ve nitelikli mezunlar veren Ege Üniversitesi, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında, çevrimiçi olarak düzenlenen tercih fuarına katıldı. Üniversite adaylarına yönelik çok sayıda üniversitenin katılımıyla düzenlenen “Türkiye Geneli Online Üniversite Tercih Fuarı”nda EÜ de çevrimiçi stant açtı. Yaklaşık 20 bin kullanıcının kayıt yaptırdığı çevrimiçi fuardaki üniversiteler arasında, standı en çok ziyaret edilen EÜ oldu. Ege’yi tercih etmek isteyen aday öğrencilerin soruları akademik ve idari çalışanlar tarafından cevaplandırıldı. Ayrıca farklı fakültelerden öğretim elemanları 4 seminer verdi.

REKTÖR BUDAK’TAN ADAYLARA DAVET

İki gün süren fuar süresince EÜ hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldığına dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, adayları Ege’ye davet etti. Adayların daha detaylı bilgilere EÜ’nün internet sayfasının yanı sıra “Ege Tercih” sayfasından da ulaşabileceklerini hatırlatan Rektör Budak adaylara seslendi. Rektör Budak, “Eşsiz yerleşkemizde, güçlü kadromuz ve donanımlı alt yapımız ile gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Eğitim-öğretim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Temel eğitimden yükseköğretime geçtiğiniz bu dönemde üniversite seçiminiz geleceğiniz için bir dönüm noktası olacaktır. Hedeflerinize uygun, yeteneklerinizle örtüşen, sevdiğiniz bir mesleği seçmek ve o mesleği öğreneceğiniz doğru üniversiteyi tercih etmek önemlidir. Ege Üniversitesi; son teknoloji eğitim alt yapısı, tüm olanakları içerisinde barındıran 7/24 yaşayan kampüsü ve alanlarında uzman nitelikli akademisyen kadrosu ile Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz sadece eğitimde değil; sporda, sanatta, her türlü sosyal ve kültürel faaliyette sağladığı olanaklarla ‘öğrenci odaklı’ bir misyona sahiptir. Yapacağınız tercihlerin hepiniz için hayırlı olmasını gönülden temenni ederken başarılı bir üniversite hayatı için sizleri ailemize bekliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir