Sosyal medya üzerinden “Dekan- Öğrenci Buluşması”na yoğun ilgi

Rektör Budak da canlı yayını takip etti

Sosyal medya üzerinden “Dekan- Öğrenci Buluşması”na yoğun ilgi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf Temsilcisi Emre Can Yılmaz’ın sosyal medya  üzerinden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı ile yaptığı canlı yayın yoğun ilgi gördü. Yayını takip eden ve öğrencilerin yoğun talepleri ile yayına katılan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Egeli gençlerin sorularını yanıtladı.

Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Emre Can Yılmaz’ın yaptığı “Dekan- Öğrenci Buluşması” canlı yayını, instagram   üzerinden gerçekleştirildi.  Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, yayında öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Uzaktan eğitim sürecine ilişkin öğrencilerin ihtiyaç ve taleplerini dinlemek üzere gerçekleştirilen yayını farklı fakültelerden çok sayıda öğrencinin yanı sıra  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da  izledi.  Öğrencilerden gelen talepleri geri çevirmeyen Rektör Budak, canlı yayına iştirak ederek, gençlerin sorularını ve Senato toplantısında alınan kararları  paylaştı.

Bu süreç içinde hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini ifade eden Rektör Budak, “Koronavirüs salgını sürecinde Yükseköğretim Kurulunun verdiği kararlar doğrultusunda eğitimlerimizi, herhangi bir sıkıntı yaşamadan sürdürüyoruz. Dijital ve çağdaş eğitim anlayışımızla hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden uzaktan eğitim sistemimizle süreci yönetiyoruz. Öğretim elemanlarımız ‘Ege Ders’ uzaktan eğitim sistemimize ders materyallerini yükleyerek öğrenci ile sürekli iletişim halinde oluyorlar. Özellikle geçtiğimiz günlerde 500’den fazla akademisyenin katılımı ile ‘Ege-Ders Canlı’ etkinliğimizi gerçekleştirdik.  Sistemimizi yenileyerek öğrencilerimize etkin bir öğrenme süreci yaşatıyoruz” dedi. Rektör Budak, Eylül ayında yapılması planlanan final sınavlarını senato kararı ile Haziran ayına çekerek öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde karar aldıklarını da belirtti. Canlı yayına soruları ile katılan öğrenciler, üniversiteye ve hocalarına ilişkin özlemlerini de sık sık dile getirdiler.

 Dekan Takımcı’dan salgın sonrası görkemli mezuniyet töreni sözü

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı ise öğrencilere bu süreç içinde her türlü desteği verdiklerini, özellikle son sınıf öğrencilerinin mezuniyet konusunda mağdur etmeyeceklerini ifade etti. Prof. Dr. Takımcı, “Pandemi sürecinde çoğu işyerleri ara verdiği veya kapandığı için staj yapma imkanları daraldı. Bu süreç içinde farklı çalışmalar içinde bulunuyoruz. Medya Merkezimizin imkanları doğrultusunda dönem içinde öğrencilerimiz bu süreçten faydalanacak. Ayrıca son sınıf öğrencilerimizi mezuniyet konusunda mağdur etmeyeceğiz. Öğrencilerimizi bu süreç bitince güzel bir mezuniyet töreni ile uğurlayacağız” dedi.

Prof. Dr. Takımcı, final sınavları ile ilgili öğrenci odaklı çalışmalar içinde bulunduklarını ve öğrenciyi mağdur etmeyecek bir politika izlediklerini, ayrıca yüksek lisans ve doktora programlarının öğrenci alım tarihlerinin ise yapılan çalışmalar sonunda en uygun ve öğrenci için en faydalı tarihe göre yeniden revize edileceğini de ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir