Egeli Akademisyenin tezine İRAM’dan ödül

İran Araştırmaları Merkezi(İRAM) tarafından geleneksel olarak Türkiye’deki İran çalışmalarını desteklemek ve nitelikli araştırmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Tez Ödüllerinin” üçüncüsünün kazananları belli oldu. Yarışmaya müracaat eden birçok tez arasında hakemlerin ayrıntılı raporları ve üst kurulun değerlendirmesi sonucunda Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Birimi Öğr. Gör. Dr. Fazıl Özdamar tarafından hazırlanan “Köroğlu’nun İran Türkleri Üzerine Bir İnceleme” adlı tez,  “Doktora Tezi” dalında ikinciliğe layık görüldü.

İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Tez Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödüller,  Doktora ve Yüksek Lisans olmak üzere iki dalda verilirken, başvuruya konu olan tezler; hakemler ve üst kurul tarafından değerlendirildi. Ödüllerin “Doktora Tezi” dalında hiçbir tez birinciliğe layık görülmezken ikinciliği Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Birimi Öğr. Gör. Dr. Fazıl Özdamar tarafından hazırlanan “Köroğlu’nun İran Türkleri Üzerine Bir İnceleme” tezi kazandı. “Yüksek Lisans” dalında ise Marmara Üniversitesinden Yasin Demirkıran, “İran ve Türkiye’de Göç ve Güvenlik Politikalarının Karşılaştırmalı Analizi” teziyle birinciliğe ulaştı.