EÜ Diş Hekimliği Fakültesi çalışmalarını salgın önlemleri kapsamında sürdürüyor

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında en fazla risk altında bulunan sağlık çalışanlarının içinde diş hekimleri de yer alıyor. Virüsün, özellikle damlacık yoluyla hızlı bulaşıcılık göstermesi, diş hekimliği alanı da olumsuz etkilemiş durumda. Konu ile ilgili Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde alınan önlemleri anlatan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, çalışmalarını Sağlık Bakanlığının “Acil ve Zorunlu Diş Hekimliği Uygulamaları” kapsamında yürüttüklerini söyledi.

Virüse karşı önlemleri erken evrede aldıklarını belirten Prof. Dr. Erdilek, “Fakültemizde 11 Mart tarihinden itibaren Yeni Koronavirüs hastalığına (COVID-19) karşı, Enfeksiyon Kontrol Komitesi başta olmak üzere tüm kalite komisyonları ve Ana Bilim Dalı Başkanlarının özverili çalışmaları ile pandemi süreç yönetimine geçtik. Bununla birlikte güncel rehberler ve genelgeler doğrultusunda hazırlanan ‘İşleyiş Planı ve Hasta Yönetim Algoritması’nı kullanmaya başladık” diye konuştu.

Prof. Dr. Erdilek, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın bilgisi dahilinde fakültemizdeki sağlık hizmetleri, oluşturulan Pandemi Kliniğinde, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün belirlediği ‘Acil Ve Zorunlu Diş Hekimliği Uygulamaları’ kapsamında; uzmanlık öğrencileri, nöbetçi öğretim üyeleri ve personel ile titizlikle yürütülmektedir. Diş hekimliğinde hastaya çok yakın temas ile çalışılmasının bulaş riskini artırmasından dolayı hastalarımız; fakültemizin tüm yönetim kadrosunun yakın kontrolü altında, mesai başlangıcında oluşturulan triyaj alanında, pandemi kurallarına uygun olarak, ateşleri ölçülerek ve tüm evrakları eksiksiz doldurularak, giriş katında dezenfeksiyona özel önem verilerek hazırlanan kliniklere alınmaktadır. Tüm işleyiş ‘Pandemi Dönemi Çalışma İşleyişine’ uygun, hasta ve çalışan sağlığı ön planda tutularak, kişisel koruyucu ekipmanlar ile yürütülmekte, atık yönetim genelgelerine uyulmaktadır. Fakültemizin her gün pandemi temizlik planına uygun olarak temizliği yapılmaktadır. Ayrıca, fakültemizde acil hasta yönetimi dışında idari personelimizin dönüşümlü ve uzaktan çalışmaları ile işleyiş aksatılmadan devam etmektedir” dedi.

Tüm dünyanın kritik bir süreçten geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Erdilek, “Bu zorlu süreçte fakültemize verdikleri desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüze,  Rektör Yardımcılarımıza, Tıp Fakültemiz Dekanlığına ve Başhekimliğine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir