EÜ Senatosundan olağanüstü toplantı

İZMİR(Ege Ajans)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanlar ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda alınan kararların ardından Ege Üniversitesi Senatosu “Koronavirüs Salgını” başlığı altında olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanlığı ve YÖK ile sürekli irtibat halinde olduklarını söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademik ve idari birimlerle yaptıkları toplantılarda, Koronavirüs riskine karşı devam eden önlemlere ek olarak yeni tedbirler aldıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanlar ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda alınan kararların açıklanmasının hemen ardından EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ek önlemlerle ilgili akademik ve idari birimlerin sorumluları ile görüşmeler yaptı.

Ege Üniversitesi Senatosu da “Koronavirüs Salgını” başlığı altında olağanüstü toplandı. Toplantıda, EÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Çiçek, Koronavirüs ile ilgili bir sunum yaptı. Prof. Dr. Çiçek, salgınla ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Öte yandan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel de hastanedeki önlemlere ilişkin paylaşımda bulundu.

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Rektör Budak, dünyada hastalığın yayılma eğilimi göstermesinin ardından oluşturulan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan başkanlığında, başhekim, başhekim yardımcısı, dekan yardımcısı, enfeksiyon hastalıkları ile halk sağlığı anabilim dallarında görevli öğretim elemanlarının da yer aldığı “Koronavirüs Salgını Koordinasyon Kurulu”nun çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiğini dile getirdi. Salgın riskini en aza indirmek için ciddi önlemler aldıklarını kaydeden Rektör Budak, “Tıp Fakültesi Hastanemiz ile Diş Hekimliği Fakültemizde, tedavi uygulamaları yapıldığından kesintisiz olarak sterilizasyon faaliyetlerimiz sürüyordu. Ek olarak bu çalışmalarımızı yoğunlaştırdık ve üniversitemizin tüm yerleşkelerinde uygulamaya başladık. Kişisel hijyene yönelik bilgilendirmeler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Öte yandan, yemekhane, kütüphane ve spor tesisleri gibi alanlarda da sterilizasyon çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

AKADEMİK FAALİYETLER DEVAM EDECEK

Üniversitelerdeki eğitime 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 3 hafta süreyle ara verildiğini hatırlatan Rektör Budak, “Bu süreci öğrencilerimizin bir tatil olarak değerlendirmesinden daha ziyade izolasyon süreci olarak görmeleri çok önemli. Amacın hastalığın yayılma riskini en aza indirgemek olduğunun bilincinde olarak, kişisel hijyene önem verilip resmi açıklamalar dikkate alınarak hareket edilmesi gerekiyor. Öte yandan, bu süreçte akademik ve idari çalışanlarımız görevlerinin başında olacak. Söz konusu süreci, araştırma üniversitesi hedeflerimize ulaşmada yeni çalışmalar yaparak değerlendireceğiz. Devletimizin ilgili kurumlarıyla sürekli olarak iletişim halindeyiz, yeni bir karar alınması durumunda bunları çalışanlarımız ve öğrencilerimizle paylaşacağız. Paniğe kapılmadan yalnızca resmi açıklamaları dikkate alarak kişisel hijyen önlemlerini de ihmal etmeden bu süreci atlatacağımıza inancım tam” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir