Egelilerden dağ bisikleti yarışmasında önemli başarı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencisi ve EÜ Bisiklet Topluluğu üyesi gençler, 4. Mersin Üniversitesi Üniversitelerarası Dağ Bisikleti yarışında önemli başarılar elde etti. Yarışmada, Egeli bisikletlilerin kadın takımı 1’inciliği göğüslerken erkek takımı yarışmayı 2’nci olarak tamamladı. Bisiklet Topluluğu üyeleri, başarılarını EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile paylaştı. Gençleri tebrik eden Rektör Budak, sporculara her zaman destek olduklarını, desteklerinin artarak devam edeceğini ve kendileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri, 4. Mersin Üniversitesi Üniversitelerarası Dağ Bisikleti yarışında bireysel klasmanda ve takım müsabakalarında önemli başarılar elde etti. Kadınlar klasmanında bireysel mücadeleyi, topluluk üyesi Egeli gençlerden Yağmur Karaca 15 sporcu arasında 1’inci, Merve Eren 3’üncü, Melike Kanat ise 6’ncı olarak tamamladı. Erkekler klasmanındaki bireysel yarışları, Şafak Çakar 40 sporcu arasından 5, Gökhan Hüseyin Adem 6, Burak İnanç 9 ve Tarık Altun ise 10’uncu olarak tamamladı. Takım yarışlarında ise EÜ Kadın Bisiklet Takımı mücadeleyi 1’inci olarak, erkek takımı ise 2’nci olarak tamamladı.

BAŞARILARINI REKTÖR BUDAK’LA PAYLAŞTILAR

Takım kaptanı Burak İnanç ve topluluk üyesi gençler, başarılarını paylaşmak üzere EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Rektör Budak’a destekleri için teşekkür eden Egeli bisikletliler, başarılarını sürdürme sözü verdi. Ege Üniversitesinin sporda altın çağını yaşadığını söyleyen Rektör Budak, “Gerek kulübümüz çatısı altında, gerekse topluluklarımızın çatısı altında spor yapan gençlerimiz farklı branşlarda önemli başarılar elde ederek üniversitemizin adını ulusal ve uluslararası arenada duyuruyor. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Kendilerini akademik anlamda donatan öğrencilerimiz sporda da uzmanlaşıyor. Öğrencilerimize güveniyor ve onları çalışmalarında destekliyoruz. Desteklerimiz artarak devam edecek. Son olarak Dağ Bisikleti Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir