Matematik Profesörü Ressam Argaç eserlerini MÖTBE’de sergiledi

EÜ’de “100-100-100-100-100’ler İçinden Yüzler-Yüzler-Yüzler-Yüzler”  Resim Sergisi

Matematik Profesörü Ressam Argaç eserlerini MÖTBE’de sergiledi

Ege Üniversitesinde, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve Ressam Nurcan Argaç’ın çalışmalarından oluşan  “100-100-100-100-100’ler İçinden Yüzler-Yüzler-Yüzler-Yüzler”  resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleşen serginin açılışına Ressam Nurcan Argaç ve  EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yanı sıra Egeli sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Prof. Dr. Argaç, “On altı yıldır resim ile ilgileniyorum. Matematik teoriğinin ve resim teoriğinin kendi iç sesleri ile uyum içinde olduklarını düşünüyorum. Matematikte ispatladığınız her teorinin zarif olması gerekiyor tıpkı güzel sanatlar gibi. Bu bağlamda farklı disiplinlerin birçok ortak noktaları var. Bu yüzden resim yapmayı seviyorum ve ilk kişisel sergimi gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyorum. Yaşamın öznesi olan insanların günlük yaşamda karşılaştıkları çeşitli duyguları, mutluluğu, sevinci, çaresizliği, sıkıntıları portrelerde canlandırmak heyecan verici” dedi.

Ressam Nurcan Argaç, 1966 yılında İzmir’de doğdu. 1986 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Argaç, 1988 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde yüksek lisansını ve 1992 yılında doktorasını tamamladı. 2002 yılından bu yana  Cebir ve Sayısal Teorisi Anabilim Dalında Prof. Dr. olarak görev yapmakta olan Argaç, iki kez Lale Temelkuran atölyesi karma resim sergisine katıldı.

Sergi, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde, 13 Mart 2020 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir