EÜ’ den “Mesleki Eğitimde Ufuk 2020 Projeleri Semineri”

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda “Mesleki Eğitimde Ufuk 2020 Projeleri” konulu eğitim semineri düzenlendi. Semineri, İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Sofuoğlu verdi. Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda düzenlenen seminere; Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi ve akademisyenler katıldı.

Seminerde konuşan Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Sofuoğlu, “Avrupa Birliği çağrıları, bütün Avrupa ülkelerini kapsadığı gibi bizim ülkemizi de kapsıyor. TÜBİTAK’ın web sayfasında ‘UFUK 2020’ bölümünden bu çağrılara ulaşabiliriz. Aynı zamanda Avrupa Birliğinin ‘ECAS’ bölümünden de bu çağrılara ulaşılabilir ve bunlara katılabiliriz. TÜBİTAK ve üniversiteler bu projeleri çok destekliyor. Bu alanda 10 yıldan fazla deneyimim oldu. Avrupa Birliğinin çağrılara özel bilgi günleri oluyor. Türkiye’de bu günleri TÜBİTAK düzenliyor. Bu alanda başarılı olabilmek için düzenlenen etkinliklere katılmamız gerekiyor. Avrupa Birliğinin düzenlediği bilgi günlerinde ortaklar ile tanışma imkanı bulabiliyoruz. Projelere katılmadan önce iyi hazırlanmalı ve kısa sunumlar ile hem üniversitemizi hem de kendimizi tanıtmalıyız” diye konuştu.

Seminer sonunda İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Sofuoğlu, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Konuşmaların ardından Doç. Dr. Ali Ekşi tarafından Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Sofuoğlu’na “Teşekkür Belgesi” verildi.

Haber: Enes Bjelak- Gamze Asav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir