Sömestr tatilinde ilk ve orta öğretim öğrencilerine “EÜ Gözlemevi Gezisi”

Şura Nur Savranoğlu

Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi  tarafından sömestr tatilinde ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Gözlemevi Gezisi” düzenlenecek. Çocuklara yönelik gezi, oyun, deney ve seminerlerden oluşacak programda geziler ve deneylerin yanı sıra eğlenceli konferans ve seminerlerle, çocuklar okullarındaki derslerde gördükleri astronomi ve uzay konularını pekiştirmiş ve yerinde görmüş olacak. Geziler  20 Ocak  ve 2 Şubat  tarihleri arasında  günübirlik olarak gerçekleştirilecek. Gezi boyunca çocuklara doğrudan  EÜ Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal  ve EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esin Sipahi tarafından deneyler yaptırılıp, her yaş grubuna uygun eğlenceli seminerler verilecek.

Gezi programı, ilköğretim ve orta öğretim müfredatında yer alan Astronomi konuları göz önüne alınarak, öğrencilerin yaşına uygun içeriklerle ilerleyecek. Gezilerde; “Uzaydan Gelen Göktaşlarının Tanıtımı”, “Karadeliklerde Işık Bükülme Deneyi”, “Foucault Sarkacı Deneyi”, “Güneş  Saati Deneyi”, “Yıldızların Hayat Hikayesi”, “Teleskop Tanıtımı”, “Gözlemevinin En Büyük Teleskobuna Gezi”, “Teleskoplarla Gözlem” gibi etkinlikler yer alacak.

Etkinlik programı ile ilgili detaylı bilgiye https://gozlemevi.ege.edu.tr/tr-10233/.html adresinden ulaşılabilecek.