EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine yeni düzenleme ile kolay ulaşım

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinikler girişi yeniden düzenlenerek hizmete açıldı

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine yeni düzenleme ile kolay ulaşım

İzmir’de araç ve yaya girişinin en yoğun yaşandığı kurumların başında gelen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinikler girişi yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hastanemizin poliklinikler girişindeki trafik yoğunluğunun önüne geçmek üzere hasta indirme-bindirme noktası ve transit geçişler için başlattığımız peyzaj çalışmalarını tamamladık. Artık, hastanemize gelen hasta, hasta yakını ve ziyaretçiler ile öğrenci ve çalışanlarımız rahat ve güvenli bir şekilde ulaşarak hizmet alacak” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin girişi yapılan peyzaj ve rekreasyon çalışmaları ile yeniden düzenlendi.  Yaya öncelikli ve engellilere yönelik yapılan düzenlemelerle yol ve kaldırımlar baştan aşağı yenilendi. Rektör Budak yapılan düzenlemeleri inceleyerek EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Göksel, Hastane Baş Müdürü Yılmaz Öztürk’ten bilgi aldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane Kampüsünde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Rektör Budak, “Sağlık alanında lider ve marka üniversiteyiz. Her gün binlerce araç ve yayanın giriş – çıkış yaptığı hastanemizde vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde hareket etmeleri amacıyla başlattığımız çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını kısa sürede tamamladık. Hastanemizin poliklinikler girişinin ciddi bir düzenlemeye ihtiyacı vardı. Birçok geçiş noktasının kilidi konumunda olan bu yerin hasta indirme- bindirme ve araçların geçişini ayırarak daha kolay ulaşımın sağlanmasının önünü açtık. Hastaların ve yakınlarının dinlenmesi için oturma grupları ve banklar yerleştirildi. ‘Önce İnsan’ diyerek yaptığımız bu çalışmalar ile hastanemiz girişi daha kullanılışlı ve rahat bir yapıya kavuştu. Göreve geldiğimizde başlattığımız rekreasyon ve yaya öncelikli sürdürülebilir yeşil kampüs projemiz neticesinde hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, puanını 53’ten 96.28’e çıkartarak A Plus Hastane ilan edildi. Şimdi de hastanemiz girişini Ege Üniversitesi markasına uygun daha modern ve daha düzenli bir görünüme kavuşturduk. Daha güzel bir Ege Üniversitesi için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Atatürk Büstü Yenilendi     

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde yapılan düzenlemeler kapsamında ayrıca hastane bahçesinde bulunan Atatürk büstü yenilenerek anıt haline getirildi. Rektör Budak,  “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi’nin fiziki altyapısı ile ilgili sorunları bir bir çözüyoruz. Vizyoner ve yenilikçi çalışmalar ile örnek oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın destekleri ile başlattığımız değişim ve dönüşüme devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ve daha ilerisine gitmek için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde yaptığımız düzenlemeler kapsamında ayrıca hastane bahçesinde bulunan Atatürk büstünü yeniledik.  Büstün çevresini de düzenleyerek milli bayramlar ile özel günlerde tören yapılacak bir anıt haline getirdik” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir