TRT Spikerleri Egeli İletişimcilerle buluştu

EÜ’de “İletişimde Gelişim Zirvesi”

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Ege Üniversitesi Red Reklamcılık Topluluğu tarafından “İletişimde Gelişim Zirvesi” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, TRT Spikerleri Emre Şimşek ve Hakan Urgancı, Red Reklamcılık Topluluğu Başkanı Zeynep Başlık ve Canberk Tokay  ile Topluluk Üyeleri ve EÜ öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı “Öğrenci topluluklarımız çok aktif, onlarla gurur duyuyorum. Etkili iletişim konusunda bugün öğreneceğiniz bilgiler hayatınız boyunca size çok avantaj sağlayacak. Etkili konuşma ve iyi bir diksiyon mesleki başarı olarak sizlere hayat yolunda birçok kapı açacak. Düzgün hitabet yeteneği ve beden dilini iyi kullanma, biz iletişimciler için çok önemlidir. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın. Kendinizi geliştirdiğinizde kapılar açılacaktır. Bugünkü misafirlerimizle tanışıp onların tavsiyeleriyle kendinize yön verebilir, diyaloğunuzu geliştirebilirsiniz’’ dedi.

“İyi bir diksiyon her zaman fark yaratır”

Konuşmasına kariyeri ile ilgili bilgi vererek başlayan TRT spikeri Emre Şimşek, “İletişim hepimiz için çok önemli. Bir öğretmenin ya da akademisyenin iyi bir iletişim üslubuna sahip olması bilgilerin aktarımında daha etkin olur. Bu yüzden hangi mesleği yaparsak yapalım, güzel konuşmak ve iyi bir iletişimci olmak bizim için oldukça önemli. Yazı dili ile çok uğraşıyoruz ama ne yazık ki konuşma dili ile alakalı çok fazla çalışma yapılmıyor. Biz, TRT spikerleri olarak konuşma eğitimi veriyoruz, ne öğrendiysek onu aktarıyoruz. Yeterli akademik çalışma maalesef yok. İyi bir diksiyon her zaman fark yaratır. Güzel konuşma dinletir, ikna eder, saygı görür ve özgüveni artırır. Sosyal ve profesyonel yaşamda başarıyı mutlaka ama mutlaka etkiler” dedi. Emre Şimşek, düzgün ve başarılı bir şekilde, iletişim kurmanın önceliklerini ve iletişimi zedeleyen unsurları, sık yapılan telaffuz hatalarını örneklerle belirttiği bir sunumla konuşmasını sonlandırdı.

Bir diğer TRT Spikeri Hakan Urgancı ise ”Kim olduğunuzu gerçekten bilirseniz, o zaman kendine göre iş, eş, dost bulursunuz. Sen kimsin? sorusu toplum olarak en az bildiğimiz sorulardan bir tanesi. Eğer kim olduğunuzu bilmiyorsanız, gidecek yerinizi de bilmiyorsunuz demektir. Ama önemli olan düştüğünüzde tekrar ayağa kalkmanızı sağlayacak olan unsurları bilmektir. Hedefinizi ve zayıf yanlarınızı bilirseniz mutluluk ve başarıya bir o kadar yakın olursunuz. Aslında başarılı olmak için de ne yapıyorsanız, onun içinde yok olursunuz” dedi. Urgancı, etkinliğe katılım gösteren öğrencilerle birlikte sunumunu interaktif bir katılımla sürdü.

Red Reklamcılık Topluluğu Başkanı Zeynep Başlık, “Her birimizin emek verdiği bir reklam kampanyası oluşturduk. Yeri geldi çok yorulduk yeri geldi eğlendik. Bir araya gelmek bir başlangıçtır. Beraberliği sürdürmek ise ilerlemedir. Red ailesi olarak hep birlikte el ele olup başarılı bir dönem geçirdik. Hep birlikte disiplinli çalışmanın önemini gördük ve bu dönemin son etkinliğinde bu gururu yaşıyoruz. İletişimde gelişim zirvesinin ikincisinde görüşmek üzere’’ diye konuştu.

Etkinliğe katılan konuşmacılara Dernek Başkanları Zeynep Başlık ve Canberk Tokay tarafından plaket verilmesi ile konferans sona erdi.

HABER: Ömer Keskin-Sedat Akyürek-Serdar Özbay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir