Dr. Akyüz “Organik tarımda çiftçilerin eğitimi önemli”

EÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Kariyer Yolculuğu

Dr. Akyüz “Organik tarımda çiftçilerin eğitimi önemli”

Gülce Yorulmaz-Can Kıpçak

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından düzenlenen “Kariyer Yolculuğu” etkinliği kapsamında “Organik Tarımda Sertifikasyon Süreci” konulu söyleşi gerçekleşti. Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Fakülte Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Eftal Düzyaman, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Duman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Söyleşide konuşmacı olarak Ekolojik Tarımsal Kontrol Organizasyonu(ETKO) Genel Müdürü Dr. Mustafa Akyüz konuşmacı olarak yer aldı.

ETKO Genel Müdürü Dr. Mustafa Akyüz,  “Organik tarımda çiftçilerin eğitimi önemli.  Türkiye’de 80’li yıllarda bu alanda kurumsallaşma yoktu.   Hollanda’daki tarım yöntemlerini Türkiye’de uygulamamız, Türkiye tarımında organiğe geçişin bir parçası olmamızı sağladı Uluslararası piyasada organik üretime talebin artmasıyla birlikte kalifiye eleman yetersizliğini de ortaya çıkardı. Bu sebeple günümüz ziraat öğrencileri adına istihdam fırsatı doğdu” dedi.

Organik üretimde sertifika sahibi olmanın gerekliliğini anlatan Dr. Akyüz, ETKO’nun gitgide artan uluslararası ortaklarının güvenini kazanmasında titiz denetiminin ciddi rolü olduğunu söyledi.

Söyleşinin sonunda Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Duman tarafından Dr. Mustafa Akyüz’e çiçek takdim etti.