Prof. Dr. Budak “Engelsiz bir gelecek için bir gün değil her gün çalışmaya devam ediyoruz”

Ege’de “Dünya Engelliler Farkındalık Günü” etkinliği

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde “Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Rektör Budak, “Özel bir bireyi anlamak için empati yaparak onların yaşadığı zorlukları anlayabiliriz. Empati yaparak topluma özel bireylere yönelik farkındalığı kazandırmamız gerekiyor” dedi.

Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte; Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı, İlgi Özel Eğitim Rehabilitasyon Okulu, Erke Özel Eğitim Rehabilitasyon Okulu, Demet Özel Eğitim Rehabilitasyon Okulu öğrencileri dans gösterileri düzenledi. EÜ Kültür Sanat Evi’nde gerçekleşen etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Programın açılışında konuşan  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “3 Aralık bir farkındalık günü.  Aslında bunu sadece bir gün değil devamlı yapmamız gerekiyor. Sağlıklı birey günlük yaşamında engellilerin yaşadığı zorlukları anlayamıyor, özel bir bireyi anlamak için empati yaparak onların yaşadığı zorlukları anlayabiliriz. Empati yaparak topluma özel bireylere yönelik farkındalığı kazandırmamız gerekiyor.  Özel bireyin toplum içerisinde yaşadığı sorunları, hayatın içerisindeki zorluklarını, kafasından geçen birçok düşünceyi ancak empati yaparak anlayabiliriz. Dünyamızda da ülkemizde de farkındalık artıyor ama bu yeterli değil, bunu daha iyi koşullara getirmemiz lazım. Bunun yolu da eğitimden geçiyor, üniversite olarak bize düşen de hem kampüs içerisinde hem de kampüs dışında toplumu aydınlatmak” dedi.

“ Özel bireyleri eğitimle kazanabiliriz”

EÜ’de yapılan engelli bireylere yönelik çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Budak, “ Kampüsteki engelli öğrencilerimizle sıkı sık bir araya geliyoruz. 2020’de tüm kampüsü engelsiz yaşama uygun hale getirmek için çok ciddi bir proje çalışması içerisindeyiz. Dünyaya baktığımızda eğitim sayesinde dünyaya katkısı olan engelli bireylerin yaşam hikâyelerini görebiliriz. Tüm insanlar birbirinden farklı ve insanları bu farklılıklara göre yargılamak doğru olmaz. İnsanı dünyaya göre dizayn edemeyiz ama dünyayı insan vasfına göre kurgulamamız mümkün. Bizler özel bireylerin yeteneklerini görmezden gelmez ve eğitimle yaşama dâhil edebilirsek onları kazanmış oluruz. Üniversite olarak elimizden gelen ilgiyi ve desteği göstereceğiz ve özel bireylerimize yol açacağız” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Farkındalık Günü etkinliğinde spor alanında çeşitli branşlarda dereceleri ve madalyaları bulunan özel öğrenciler, dans gösterisi düzenlediler. Coşkulu şekilde devam eden etkinlik, toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi

HABER: Buğra İğci- Müzeyyen Öztürk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir