Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nda “Kariyer Yolculuğu” Semineri

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Emel Akın Meslek Yüksekokulu Mezunlar Komisyonu tarafından “Mezunlarla İlişkiler, Başarı ve Kariyer Planlama” eğitimi doğrultusunda “Kariyer Yolculuğu Semineri” düzenlendi. EÜ Tekstil Mühendisliği Kemal Şahin Salonu’nda düzenlenen. seminere EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevda Altaş, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan İrem Göker Şen, Ali Özgür Çetindağ ve Ecem Özkurt Şener sektördeki tecrübelerinden bahsederek, gençlere dikkat etmeleri gereken noktalara ilişkin önemli tavsiyelerde bulundular.

         Tecrübeleri ile ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan İrem Göker Şen, “Üniversitenizin daha önce düzenlemiş olduğu kariyer haftasında, bir tekstil firması ile görüşüp, şirketin kesim denetim departmanında işe başladım. Burada yaklaşık 7 ay çalıştıktan sonra terfi alıp, satın alma departmanında işime devam etmekteyim. Üniversitemizden daha önce eğitimini aldığım kumaş bilgilerinin çok fazla faydası oldu. Buradan aldığım hem teknik hem teorik eğitim iş hayatımda bana çok yardımcı oldu, üniversite eğitiminin çok faydasını gördüm. Örneğin; üretim planlama dersi bana zor gelen bir dersti fakat şu an kumaş satın alma departmanında çalıştığım için üretim planlamayla birebir çalışıyorum ve daha önce bana zor gelen dersin çeşitli katkılarını görebiliyorum” dedi.

“Yabancı dil bilmek çok önemli”

Ali Özgür Çetindağ, “ Ben 1999 yılında mezun olduktan sonra İstanbul macerası yaşadım sonrada İzmir’de bir tekstil firmasında yaklaşık 10 yıl çalıştım ve  sonra  arkadaşım ile beraber bir firma kurduk. Üniversite ile iş hayatı birbirinden farklı, fakat buradan öğrendiğimiz şeyler iş hayatımızda bakış açımızı etkiliyor. Ayrıca bizim sektörümüzde yabancı dil bilmek çok önemli. Örneğin; Ben ve diğer tanıdığım arkadaşlarımın yabancı dili olsaydı, her şey bizim için çok daha farklı olabilirdi” diye konuştu.

Ecem Özkurt Şener, “2004 yılında mezun oldum. Kursları, seminerleri ve çeşitli eğitimleri çok severdim ve takip ederdim. Yaz dönemimde bir kursa katıldım.  Bu kursta bildiklerimi gösterdim ve diğer arkadaşlarım arasından hocamın gözünde öne çıktım. İş bulmakta acele etmeyin. Kendinizi uygun gördüğünüz ve yapmak istediğiniz işi seçin. Yanlış yönlere gitmek zaman kaybı ve kendinizi sürekli geliştirin. İş bulma konusunda yabancı dil çok önemli ve ayrıca özgeçmişinizi iyi hazırlamanız gerekli. Özgeçmişinizde kullanabildiğiniz bilgisayar programlarını, katıldığınız kursları ve seminerler gibi eğitimleri belirtin” diyerek sözlerini tamamladı.

Seminer sonunda mezunlar,  öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak merak edilen konulara açıklık getirdi. Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevda Altaş, seminere katılan konuşmacılara sertifikalarını verdi.

HABER: Nazlı Ersözlü-Osman Abaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir