EÜ’de çocuklar “LegoBoost” ile kodlamayı öğrendi

Ege Üniversitesi’nde,   İzmir’in değişik semtlerinden 7-9 yaş aralığındaki çocuklara “Legoboost ile Robotumu Tasarlıyorum” eğitimi verildi. 

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından düzenlenen “EGEÇEM Sonbahar Okulu” kapsamında çocuklara farklı alanlarda eğitimler gerçekleştirildi. İzmir’in değişik semtlerinden 7-9 yaş aralığındaki çocuklara “Legoboost ile Robotumu Tasarlıyorum” eğitimi verildi.  Çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayacak eğitim, EÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çavaş’ın koordinatörlüğünde alanında uzman eğitmenler tarafından yapıldı.

Çocuklara Legoboots eğitimi veren EÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Kışla, “ Legoboost eğitimi sayesinde çocuklar hem kodlamanın temelini öğreniyor hem de çeşitli oyunlarla ara tatillerini verimli geçiriyorlar. Kodlama sayesinde çocuklar; problem çözme yeteneği kazanıyor. Böylece karşılarına çıkan sorunlara birden fazla çözüm yolu bulmaları kolaylaşıyor” dedi.

Doç. Dr. Kışla, “Çocuklar bir robot tasarlıyorlar. Bu robot, önceden tanımlı bir robot.  Bu robot üzerinde çocuklarla algoritmik çalışmalar yapılıyor, bu şekilde çocukların kodlama becerilerinin ilerlemesi amaçlanıyor” diye konuştu.

Haber: Gizem Köse – Zozan Deryaler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir