EÜ Çim teknikeri adayları sahalarda

Ülkemizin çim konusunda tekniker yetiştiren ilk ve tek eğitim kurumu olan Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Programı ile Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri düzenlenen teknik geziyle İstanbul’da bulunan büyük futbol kulüplerin statlarını ziyaret ettiler. Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Salman’ın düzenlediği teknik gezi ile öğrenciler sektörle işbirliği içinde bulunma ve uygulamaları yerinde görme fırsatı elde ettiler.

Fenerbahçe, Beşiktaş statları ile Galatasaray Florya Metin Oktay Antrenman tesislerini ziyaret eden öğrenciler saha yapım ve bakım sorumluları Yusuf Ak, İsmail Özenç, Tarel Aliyev ve Fevzi Kuvetli’den detaylı bilgi aldılar. Öğrenciler ayrıca TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilen Flower Show İstanbul 2019 fuarına katılarak sektör paydaşları ile bir araya gelme fırsatı buldular.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Çim konusuna verdiğimiz önem doğrultusunda 2018 yılında Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni açtık. Bu merkezle aynı zamanda hem eğitim hem de araştırma alanında çim sektörüne katkı sağladık.  Üniversite – Sektör – Eğitim işbirliğine verdiğimiz önemle gençleri sektörle buluşturuyoruz: Emeği geçen hocalara ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Bülent Budak ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çakmak da gezide öğrencilere eşlik ettiler.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir