EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi “Buffalos Takımı” ödülünü aldı

Ebru Ceylan Doğan – Faruk Elgörmüş – Uğur Durmaz

İZMİR(Ege Ajans)- Hack4Art Kültür için alan fonu destekli Veri Görselleştirme Sanat Hakatonunda yarışan ve birinci olan EÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan takım ödülünü düzenlenen törenle aldı. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ödül töreni ile yarışmaya katılan öğrenciler ve akademisyenlere başarı belgesi takdim edildi.

Programın açılışında konuşan  EÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Hack4Art Kültür için alan fonu destekli Veri Görselleştirme Sanat Hakatonunda yarışan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Fakültemizi başarı ile temsil ederek birinciliği getiren öğrencilerimiz bugün bir kez daha sunumlarını yapacaklar. Deneyimlerini proje süreçlerini ve tasarımlarını paylaşacaklar. Bu gururu bizlere yaşatan her iki takımımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ege Üniversitesi’nde (EÜ) gerçekleştirilen  “Veri Sanatı: Bilimsel Verilerin Görselleştirilmesi, Görselleştirilen Verilerin Sanatsal İfadesi” konusu altında Hack4Art (H4A) Sanat Teknolojileri Hackathonu kapsamında yarışan EÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi takımları proje süreçlerini ve projelerini anlattı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonunda düzenlenen törene EÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, EÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Ataman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sanat teknolojileri; yazılım, donanım, teknik, ürün, metot gibi fikrini-girişimlerini destekleme hedefi ile EÜ Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi –EBİLTEM- Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) ve Goethe Enstitüsü Kültür için Alan Fonu Desteği ile düzenlenen hackathon kapsamında EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi “Pixel Pixel” ve “Buffalos” takımları yarışmaya katıldı. EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden akademisyenlerin ve öğrencilerin yer aldığı iki ayrı gruptan oluşan takımlar 36 saat süren etkinlikte gerçekleştirdiği sanatsal ve teknolojik tasarımlarla fark yarattı. Yarışmaya “Pixel Pixel” ve “Buffalos” takımları  katıldı.  

Buffalos Takımı “Partikülatör 1.0” projesiyle birincilik ödülünü alırken 5 bin lirayı almaya hak kazandı. Ödül töreni başarı belgesi alan yarışmacı ve akademisyenlerin ayakta alkışlanmasıyla son buldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir