Doç. Dr. Ekin Boztaş’tan “Grafik Tasarım Sergisi”

Müzeyyen Öztürk- Eylül Nurkanlı- Buğra İğci

Ege Üniversitesi (EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekin Boztaş’ın eserlerinin yer aldığı “Grafik Tasarım Sergisi” açıldı. Serginin açılışı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’nda -50. Yıl Köşkü- gerçekleştirildi. Sergiye; EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge,  Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Doç. Dr. Melek Şahan ile EÜ öğrencileri ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’ne teşekkürlerimi iletiyorum. Biz bu yola başlarken; Merih Tekin Bender, Melek Şahan ve Ekin Boztaş hocalarımız çok yol gösterici ve yardımcı oldular. Eserleriyle karşınızda olan Ekin Boztaş  hocamız fakültemizin görsel kimliğinin tasarımını gerçekleştirdi, logosu da sanatçımızın ellerinden çıktı. Güzel sanatlar ile uğraşanlar genelde çok konuşkan olmazlar biraz daha içe dönüklerdir ve kendilerini tasarımlarıyla ifade ederler. Ekin Boztaş hocamız bu yüzden tasarımlarını ve sanatsal ruhunu dışarıya eserleriyle yansıtıyor. Bizim logomuza katkılarından dolayı ve görsel kimlik oluşturmamızda yardımcı olduğu için kendisine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Tasarım Sergisi’nin sanatçısı Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı Doç. Dr. Ekin Boztaş ise “Bugün Grafik Tasarım işlerinin olduğu bir sergiyle başbaşayız, içeriğinde grafik tasarım, afiş ve logolar yer almakta. Eserlerin detayından bahsetmek istemiyorum çünkü benim grafik tasarım ile ilgili çalışmalarımın her birisi konu ve içerik olarak söylemesi gereken şeyleri söylüyorlardır. Bana tasarımlarla ilgili soracağınız, tartışacağınız şeyler olursa bundan mutluluk duyarım. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi logo tasarımı için bir şeyler eklemek istiyorum, bu tasarımı yapmak çok önemli, hassas ve zor bir konuydu. Bildiğim kadarıyla öğrencilerimiz ve hocalarımız logoyu severek kullanıyorlar, başarıya ulaştığımızı düşünüyorum, bundan mutluluk duyuyorum.  Sergi davetleri için ve ayrıca sergiye hazırlanma sürecindeki yardımları için Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa hocama çok teşekkür ederim” dedi.

Grafik Tasarım Sergisi’nin kapıları açılış konuşmalarının ardından sanatseverlere açıldı. Grafik Tasarım Sergisi 15 Kasım’a kadar Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu 50. Yıl Köşkü’nde sanatseverlere açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir