EBİLTEM’de “İş ve Akademi Dünyası Sektör Buluşması”

Prof. Dr. Budak “Sağlık temalı bir üniversite konseptine doğru gidiyoruz”

Merve Serbest-Esra Bayram

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM-TTO), İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle “EÜ Sektör Günleri”nin ikincisi gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi(EÜ) EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Konferans Salonunda “Sektör Günleri II Sağlık” konulu programa, Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Tanyeri, sağlık alanında çalışma yapan akademisyenler ve özel sektör çalışanlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedcet Budak ” Ege Üniversitesi olarak sağlık temalı bir üniversite konseptine doğru gidiyoruz. Sağlık alanında birçok akademik birimi bünyesinde bulunduran üniversitemizde 4 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 14 uygulama ve araştırma merkezi eğitim öğretimin yanı sıra sağlık hizmeti veriyor. Sağlıkta lider ve marka üniversiteyiz. Üniversitemiz adeta Türkiye’nin sağlık üssü niteliğini taşıyor. Güçlü bir alt yapımız var. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi olsun, Diş Hekimliği Fakültesi olsun, Hemşirelik Fakültesi olsun, Eczacılık Fakültesi olsun yeterince donanımlı bir konumdayız. Ege Üniversitesi olarak gıda ile sağlık, spor ile sağlık, tarım ile sağlık ilişkisi gibi birçok alanda sağlık teması üzerinde duruyoruz ve güçlü projeler ortaya çıkarıyoruz. Özel sektörde çalışanlar ve Ege Üniversitesi akademisyenlerinin yapacağı ortak çalışmalar için de maddi ve manevi her konuda destekçi oluyoruz, olmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Tanyeri ise “Türkiye pek çok alanda  müthiş bir sektörel performans sergiliyor. Bu çalışmaların sağlık alanında da ilerlemesini istiyoruz. Bu yüzden sağlık alanında da bu tarz konferanslar düzenliyoruz. Bu toplantılar devam edecek ve çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Etkinlik, sağlık sektörüne yönelik olarak ülkemizin yerli ve milli hedefleri doğrultusunda İzmir ve bölge sanayinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak iş dünyası ile akademisyenlerin ortaklaşa yürütecekleri projelerin artması amacını taşıyor. Konferansın son kısmında ise Ege Üniversitesi’nin sağlık alanında çalışan ve projeler gerçekleştiren akademisyenler projeleri sundular. Özel sektörde çalışan katılımcılar ise bu sunumların sonunda akademisyenlere sorularını iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir