Ege’de “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” dolu dolu geçecek

Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ıncı yılı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci sene-i devriyesi dolayısı ile Ege Üniversitesi bünyesinde “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek. 24 Ekim – 12 Kasım tarihleri arasında hem Merkez kampüs, hem Hastane Kampüsü hem de periferideki okullarda yapılacak etkinliklerde, Cumhuriyet dönemi anlatılıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anılacak.

Farklı birimlerce gerçekleştirilecek etkinlikler çeşitlilik bakımından da zengin olacak. “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında; resim, fotoğraf ve kitap sergileri, konserler, belgesel ve film gösterimleri, konferanslar, sunumlar, paneller, seminerler, atölye etkinlikleri ve müzik dinletileri yapılacak.

Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni, 28 Ekim tarihinde saat 10.00’da Rektörlük bahçesinde yapılacak. Atatürk’ü Anma ve Atatürk Büstüne Çelenk Sunma Töreni ise 10 Kasım tarihinde saat 08.50’de yine Rektörlük bahçesinde gerçekleştirilecek.