Egeli gençlerden, Rektör Budak’a sürpriz ziyaret

“ Öğrencileriniz Her Zaman Sizinle”

 Egeli gençlerden,  Rektör Budak’a sürpriz ziyaret

Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Ege Üniversitesi Öğrenci Toplulukları temsilcilerinden oluşan bir grup öğrenci Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a göreve başlamasının üçüncü yılında sürpriz bir ziyaret yaptı. Egeli gençlerin bu davranışı Rektör Budak’ı duygulandırdı.

Bünyesinde güzel sanatlardan geleneksel sanatlara,  spordan kültüre, yapay zekâdan bilişim teknolojilerine 73  öğrenci topluluğunu bulunduran Ege Üniversitesinde; Topluluk Üyeleri ile Öğrenci Konseyi Üyeleri,  Rektörlük Bahçesinde bir araya geldi.    Ege Üniversitesinde başarılarla dolu iki yılını geride bırakarak üçüncü yılına başlayan Rektör Prof. Dr. Budak’a 300 kişiden oluşan öğrenci grubu; ellerinde “ Öğrencileriniz Her Zaman Sizinle” yazan pankart ile sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.  Öğrencileri Rektörlük binasının balkonundan selamlayan Rektör Budak, ardından öğrenci konseyi ve toplulukları üyesi öğrencilerin sahnelediği zeybeğe eşlik etti. Ardından öğrenciler Rektör Budak’la yeni dönem pastası kesti. Prof. Dr. Budak, burada yaptığı konuşmada,  sürpriz ziyaretin kendisini duygulandırdığını, söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Budak, “Rektörlük görevimdeki üçüncü yılımın başlaması nedeniyle öğrencilerimiz hayatımın en güzel sürprizlerinden birini yaptı. Oldukça duygulandım ve mutlu oldum. Bütün öğrencilerime sevgilerimi sunuyorum.  Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Ege Üniversitesi Öğrenci Topluluklarımız başta olmak üzere bu güzel sürprizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Rektör Budak, “Üniversitemizde öğrenciyi merkeze alan, odak noktası yapan önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendik, sürekli öğrencilerimizle iç içe olmaya çalıştık. Öğrencilerimizin öneri ve taleplerini daha iyi tespit edebilmek için ‘Öğrenci Turkuaz Masa’ uygulamasını hayata geçirdik. Öğrencilerimizin ailelerinin gözleri arkada kalmaması için Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanelerinde ‘Öğrenci Öncelikli Randevu’ sistemini başlattık.   Danışmanlık yönergesini ve akademik danışmanlık sistemini uygulamaya geçirdik. Öğrencilerimizin ders notlarının online olarak ulaşılabilmesi için gerekli açık erişim sistemini kurduk. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na önemli akademik yayınlar başta olmak üzere dil eğitim aracına abone olduk. Spor tesislerimizi yenileyerek gençlik spor kulübünü yeniden yapılandırdık. Bugün öğrencilerimi karşımda görünce yaptıklarımızın onlar için ne kadar az olduğunu anladım. Onlar daha güzel hizmetlere layıklar. Önümüzdeki dönemde de daha çok öğrenci odaklı projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. İyi ki varsınız iyi ki Egelisiniz ” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Rektör Budak, kendisine getirilen pastayı kesti. Ziyarette öğrenci toplulukları temsilcileri ayrıca yeni dönemdeki faaliyetleri ve projeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Çok güzel ve anlamlı projelere imza atmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Egeli gençler, Rektör Budak’a yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir