Ege Üniversitesi Orman Okulu “Bilginin Kalıcılığı”nı hedefliyor

Ege Üniversitesinde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Ege Üniversitesi Orman Okulu faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ile Menderes’e kadar uzanan ve yüzlerce hektarlık alanı yok eden orman yangını sonrası Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Ege Üniversitesi Orman Okulu faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

Ege Üniversitesi Orman Okulunun İzmir ve çevre ilçelerinde yer alan ormanlık alanların korunması ve toplumda orman sevgisinin oluşturularak, bu konuyla ilgili bireysel düzeyde farkındalık yaratılması amacıyla yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Orman Okulu Proje Yürütücüsü ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşen Temel Eğinli, “Yürütülecek çalışmalarda bilginin kalıcılığını hedefliyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Orman Okulu’nun faaliyetlerinden bahseden Doç. Dr. Eğinli “Seferihisar ilçesinde başlayan yangının ardından Rektör Hocamız Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinden ilgili fakültelerinden hocaları ile birlikte, Ege Üniversitesi olarak neler yapabiliriz diye bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonunda Fen, Ziraat ve İletişim Fakültesinden hocalarımız ile konu hakkında neler yapılabileceğine dair projeler hazırlayıp, Rektör hocamıza sunduk. Bu projelerden bir tanesi de ‘Ege Üniversitesi Orman Okulu Projesi’ydi. Kararlaştırılan projelerin birçoğu hayata geçirildi. Ege Orman Okulu Projesi kapsamında da, yine Ege Üniversitesinin farklı birimlerinden hocalar görevlendirildi. Ege Üniversitesi Orman Okulu, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyetlerine başladı. İlk faaliyetimiz olarak yangın bölgesine ziyarette bulunup gerekli analizleri gerçekleştirdik” dedi.

“Eğitimlerle bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz”

Ege Üniversitesi Orman Okulunun, öncelikle Ege Üniversitesi öğrencilerini orman ve ormanı bekleyen tehlikeler konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığını belirten Doç. Dr. Eğinli, “Hem toplumda bir farkındalık yaratmak hem de ilkokul öğrencilerinin eğitimlerini gerçekleştirmek amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolleri yapıldı. Bu protokoller doğrultusunda belirlenen okullarda, üniversite öğrencileri, ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine bir kardeş ilişkisi içinde eğitimler verilmesi planlanıyor. Eğitimler sırasında Ege Üniversitesi Orman Okulu ekibi tarafından hazırlanan kitapçıklar öğrencilere dağıtılacak, aynı zamanda onlara kitap ayraçları gibi Ege Üniversitesinin hazırladığı ‘Bilginin Kalıcılığı’nı sağlamak amacıyla, çeşitli materyaller dağıtılacaktır. Projenin birinci aşamasında ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi alan öğrencilerin ilköğretim öğrencilerine eğitim vermesi amaçlanıyor. Bu eğitimlerde bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.  Projelerin gelecek aşamalarında ise, Ege Üniversitesi Orman Okulunun ana okullara ulaşabilmesi amacıyla Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi altında bir birimin anaokulu öğrencileri için hazır hale getirilmesi planlanıyor. İkinci aşamadaki eğitimlerde de birinci aşamadan daha fazla anaokulu öğrencisine ulaşılması planlanıyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir