Ege Roket Takımından Teknofest’te stant

Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencilerinden oluşan Ege Savunma Teknolojileri Topluluğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde davetli olarak stant açtı. Geliştirdikleri, insansız kara aracı ve roketle ilgili çeşitli başarılar elde eden topluluk, standı ziyarete gelenlere çalışmalarıyla ilgili bilgi veriyor.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Egeli öğrencilerinden oluşan Ege Savunma Teknolojileri Topluluğu, geliştirdikleri insansız kara aracı ile bir süre önce düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ROBOİK İnsansız Kara Aracı yarışmasında Türkiye 4’üncüsü oldu. Yine topluluktaki öğrenciler tarafından kurulan Ege Roket Takımı da TÜBİTAK SAGE ve Roketsan tarafından düzenlenen yarışmaya katıldıkları roketle finale kalma başarısı gösterdi. Egeli gençler bu başarılarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST İstanbul) davetli olarak stant açtı. Atatürk Havalimanı’ndaki etkinlikler kapsamında Egeli gençler, standı ziyaret eden konuklara, hem çalışmaları hem de Ege Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.

REKTÖR BUDAK, “DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRECEK”

Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklardan ziyaretlerine gelen yetkililerle de bilgi paylaşımında bulunan topluluk üyesi öğrencilere verdikleri desteklerin artarak süreceğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve hatta önüne geçmek için önemli projeler hayata geçirdik. Akademisyenlerimizi de bu alanda çalışmak isteyen öğrencilerimizi de destekliyoruz. Bu yıl ilk kez katıldıkları yarışmalarda önemli başarılar elde eden Ege Savunma Teknolojileri Topluluğundaki öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz desteklendiklerinde nasıl başarılı olduklarını bir kez daha gösterdi. Gelecek yıllarda gençlerimizin başarılarını daha ileriye taşımaları için desteklerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir